Sla navigatie over

Naam van mannelijk profiel

Naam van mannelijk profiel

Mandaat
Eerste minister van België 

Gemeente
Brakel

Achtergrond
Handelsingenieur en ondernemer 

Expertise
Eerste Minister, Algemeen beleid en Cybersecurity  

Na zijn studie handelsingenieur aan de VUB gaat Alexander aan de slag als bedrijfsadviseur en start hij zijn eigen bedrijf, Darts-ip, gespecialiseerd in patentrecht. In 2009 kan hij niet langer aan de politieke microbe weerstaan en stapt hij van de ondernemerswereld naar de politiek.

Hij wordt door de leden van Open Vld massaal verkozen als partijvoorzitter. Twee jaar later wordt hij minister van Pensioenen, in 2014 vicepremier en Minister van Digitale Agenda en Ontwikkelingssamenwerking en in 2019 minister van Financiën en Ontwikkelingssamenwerking. Alexander publiceert in deze periode ook het boek 'De eeuw van de vrouw', een pleidooi voor een offensieve aanpak van gelijke rechten voor vrouwen én mannen. Al die tijd is hij ook de federale vicepremier voor de Vlaamse liberalen.  

1 oktober 2021 legt Alexander De Croo de eed af als Eerste Minister van België. Het regeerakkoord stelt samenwerking centraal en wil ons land en onze economie na de coronacrisis heropbouwen, onder meer door de omslag te maken naar een digitale en duurzame economie waarin iedereen een eerlijke kans krijgt om zijn of haar leven in eigen hand te nemen. 

Alexander De Croo is getrouwd met Annik en heeft twee zonen, Tobias en Gabriël. In zijn vrije tijd gaat hij graag lopen en fietsen in zijn geliefde Vlaamse Ardennen. 

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder